Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Inclusief werken werkt niet!?

Vrijdag 30 September
12:00
Molenstraat Pastorie

Onderwerp

Inclusief werken en leven

Vorm

Interactieve workshop

Spreker/artiest

studenten van STERKplaats Nijmegen

Partnerorganisatie

LFB / STERKplaats Nijmegen

Thema

Van god los

Hoe dan?

Nederland wil meer inclusief werken. In veel organisaties wordt hierover al nagedacht en worden er concrete stappen gezet. Maar wat heb je als organisatie nodig om iemand met een LVB (licht verstandelijk beperking) een baan te geven? En begint dit niet met het wegnemen van vooroordelen? Want veel mensen met een LVB kunnen meer dan koetjes aaien of koffie serveren bij de dagbesteding.
In deze interactieve workshop gaan we aan de slag met de vooroordelen die er zijn over werken met mensen met een licht verstandelijke beperking. En wat zou jij hier mee kunnen in jouw organisatie. De workshop wordt verzorgd door studenten van de STERKplaats in Nijmegen. Hier volgen mensen met een LVB een drie jarige opleiding tot ervaringsdeskundige.

De STERKplaats is een project van LFB. Dit is de landelijke belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperkingen. Een belangrijk thema voor LFB is het bieden van daadwerkelijke mogelijkheden om jezelf te kunnen (blijven) ontwikkelen. De LFB heeft regionaal STERKplaatsen opgericht, waar mensen met verstandelijke beperking werken aan persoonlijke ontwikkeling en worden opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Zij leren ervaringen van henzelf en anderen (ervaringskennis) professioneel in te zetten, bijvoorbeeld binnen een zorginstelling of onderwijsinstelling. De STERKplaats in Nijmegen is verbonden aan de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) en werkt hier intensief mee samen.