Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Grond…. Wat?

Grondfest is het Nederlandse festival over democratie in al haar facetten. Het is de experimenteerplek voor ideeën over democratie en samenleving. Het is een festival waarop je ervaart dat democratie meer is dan ja en nee, voor en tegen, links en rechts, rumoer in media en eens in de zoveel tijd naar de stembus gaan. Democratie is werk-in-uitvoering. Het vraagt om onze betrokkenheid en inzet, dus laat je horen! Ga in debat met politici, neem een kijkje in de keuken van een kritische journalist en denk mee over nieuwe initiatieven. Laat je stem horen over zaken die ertoe doen.

GrondFest is er voor iedereen die werkt met en voor democratie, maar juist ook voor wie dat (nog) niet doet. Van jong tot oud, van links tot rechts en vanuit alle hoeken van het land. Voor mensen met verschillende meningen en achtergronden. Wij hebben allen een taak binnen de democratie: als kiezer, als criticaster, als politiek activist, als bestuurders, als ambtenaar, als gevestigde orde en als nieuwkomer. Doe dus mee aan lezingen, debatten en workshops over actuele onderwerpen. Door samen aan de slag te gaan en van elkaar te leren, kunnen we samen bouwen aan onze open democratie en samenleving.

Het festival vindt plaats op vrijdag 30 september en zaterdag 1 oktober, op tal van binnenlocaties in de binnenstad van Nijmegen. GrondFest is een initiatief van de Stichting voor Democratie, Recht en het Vrije Woord en wordt ondersteund door de gemeente Nijmegen, provincie Gelderland en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Daarnaast verlenen tal van instellingen, organisaties, overheden en ondernemers hun medewerking.