Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Verstandelijk beperkt?!? Doe normaal!

Zaterdag 1 Oktober
12:00
Lindenberg Valkhofzaal

Onderwerp

Verstandelijke beperking

Vorm

Interactieve workshop

Spreker/artiest

studenten van STERKplaats Nijmegen

Partnerorganisatie

LFB / STERKplaats Nijmegen

Thema

Van god los

Hoe dan?

We doen ons best om van Nederland een meer inclusieve samenleving te maken. Maar wat gebeurt er als iemand met een verstandelijke beperking ineens naast je kind op school komt te zitten? Of mee wil doen bij de sportvereniging? Of met je wil dansen in de club? En wat als hij je collega wordt? Hoe normaal is dat? Of beter gezegd, hoe normaal doe je? Begint normaal doen niet met het wegnemen van vooroordelen? En wat is normaal? Want zijn we eigenlijk niet allemaal in meer of mindere mate beperkt?

In deze interactieve workshop gaan we aan de slag met de vooroordelen die er zijn over mensen met een verstandelijke beperking. En wat kan jij hier mee. De workshop wordt verzorgd door studenten van de STERKplaats in Nijmegen. Hier volgen mensen met een LVB (licht verstandelijke beperking) een drie jarige opleiding tot ervaringsdeskundige.

De STERKplaats is een project van LFB. Dit is de landelijke belangenvereniging door en voor mensen met een verstandelijke beperkingen. Een belangrijk thema voor LFB is het bieden van daadwerkelijke mogelijkheden om jezelf te kunnen (blijven) ontwikkelen. De LFB heeft regionaal STERKplaatsen opgericht, waar mensen met verstandelijke beperking werken aan persoonlijke ontwikkeling en worden opgeleid tot ervaringsdeskundigen. Zij leren ervaringen van henzelf en anderen (ervaringskennis) professioneel in te zetten, bijvoorbeeld binnen een zorginstelling of onderwijsinstelling. De STERKplaats in Nijmegen is verbonden aan de HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen) en werkt hier intensief mee samen.