Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Scoren voor de democratie

Vrijdag 30 September
13.00
Lindenberg Cultuurhuis, Steigerzaal

Onderwerp

Democratie

Vorm

Minicollege en Q&A

Partnerorganisatie

FC Social Work

Spreker/artiest

Saïd Achouitar

Thema

Hoe dan?

Saïd Achouitar heeft door gewoon met actief worden in zijn eigen buurt een eigen sociale onderneming opgericht en een succesvolle ‘evidence based’ welzijnsmethode ontwikkeld. Door in te spelen op behoeften van jongeren heeft hij Futsal Chabbab – een zaalvoetbalactiviteit waar aandacht voor goed gedrag in de wijk en voor goede schoolprestaties – opgezet in Nijmegen. Door gebruik te maken van burgerparticipatieve instrumenten heeft hij er voor gezorgd dat deze nu in 6 wijken wordt uitgevoerd en dat de nodige financiering steeds weer verlengd werd.

Saïd heeft ervaring met welzijnswerk in de wijk en met burgerparticipatie. Als sociaal ondernemer is het belangrijk om goed contact met de overheden te hebben. Er zijn vele politici bij Saïd’s onderneming FC Social Work op bezoek geweest. Van Mark Rutte tot Femke Halsema, van Thom de Graaf tot Jan-Peter Balkenende, en van Hubert Bruls tot Ahmed Marcouch.

Recent heeft Saïd uit handen van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Robbert Dijkgraaf, de titel ‘Beste Leerbedrijf voor het MBO 2022’ ontvangen. In 2008 werd hij Nijmegenaar van het Jaar.