Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Politiek in Beeld

Vrijdag 30 September & Zaterdag 1 Oktober
Gehele dag
Lindenberg Cultuurhuis

Onderwerp

Politiek in beeld

Vorm

Fotoexpositie

Partnerorganisatie

Democratie in Woord en Beeld

Thema

Hoe dan?

Het politieke jaar 2021-2022 in tien beelden: dat is het jaaroverzicht van PrinsjesFotoprijs. De tentoonstelling van het jaarlijkse Prinsjesfestival zal 30 september en 1 oktober op Grondfest te bewonderen zijn. Hiervoor was de rondreizende tentoonstelling te bezichtigen in Pulchri Studio in Den Haag.

Winnaar van PrinsjesFotoprijs 2022 was Wiebe Kiestra met zijn foto van de demonstratie van de toeslagenaffaire. De uitreiking vond plaats op donderdag 15 september in de plenaire zaal van de Eerste Kamer. Kijk de uitreiking hier terug. Publiekswinnaar was David van Dam met zijn foto ‘Het einde van de formatie nadert’.

De jury van PrinsjesFotoprijs bestaat dit jaar uit Jan Dirk van der Burg (juryvoorzitter, Fotograaf des Vaderlands 2018-2019), Farah Karimi (Eerste Kamerlid namens GroenLinks, voormalig directeur Oxfam Novib) en Irene de Kruif (politiek journalist Nieuwsuur, secretaris Parlementaire Persvereniging).

PrinsjesFotoprijs valt samen met PrinsjesBoekenprijs en PrinsjesPodcastprijs en alles wat hieromheen wordt georganiseerd onder de paraplu van Democratie in Woord en Beeld. We draaien de schijnwerpers om en richten deze op de mensen achter het Politieke Boek, de Politieke Foto en de Politieke Podcast; waakhonden van onze democratie.