Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Nachtvisie? Hoe doe je dat in de praktijk?

Zaterdag 1 Oktober
14.00
Vinylbar Paak

Onderwerp

Hoe maak je een visie op een nacht met betrokkenen?

Vorm

Minicollege met panel en Q&A

Spreker/artiest

Merlijn Poolman, nachtburgemeester Groningen

 

Thema

Van god los

Groninger nachtburgemeester Merlijn Poolman ondersteund door Nachtraad Groningen en verschillende samenwerkingspartners geven het middagprogramma vorm vanuit het concept ‘de nacht als inspiratie voor de dag’.

Hierin wordt vanuit verschillende hoeken ingegaan op alle aspecten die de nacht in haar totaliteit omhelst. Met als insteek het uitgangspunt dat de beste ideeën in de nacht ontstaan met een biertje en overdag worden uitgewerkt met een kop koffie, gaan de sprekers in op de volgende onderwerpen:

Een nachtvisie in de praktijk: Hoe werken nachtburgemeesters, nachtraden en clubcouncils intern en samen met hun lokale overheden? Wat zijn hun doelen en hoe uiten deze zich in de praktijk? Wat zijn kroegcolleges, wat is een nachtstadhuis en wat voor trainingen zijn er voor horeca-personeel en studenten nodig die zij momenteel nog niet ontvangen. Dit en meer wordt besproken in een korte lecture door Merlijn Poolman met aanvullend panel van ervaringsdeskundigen vanuit het hele land waarin deze onderwerpen onder de loep worden genomen.

Doelgroep

Breed, jongeren, studenten, makers