Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Molukse Voetstappen

Vrijdag 30 September
16:00
Lindenberg, Karolingenzaal

Onderwerp

Multiperspectieve Indische en Molukse geschiedenis

Vorm

Minicollege met Q&A

Spreker/artiest

Nanneke Wigard, Margot ten Bok en Myrna Mastail

Thema

Hoe dan?

Van god los

Minister-president Rutte zei: “De geschiedenis kan niet worden herschreven.”
Nou, daar denken ze bij ‘Molukse Voetstappen’ anders over. Gebeurtenissen kunnen niet veranderd worden, maar de manier waarop je erover schrijft wel.

Molukkers en Nederlanders delen al vier eeuwen een geschiedenis met elkaar. Je zou denken dat we elkaar inmiddels goed kennen. Maar vraag ‘de gewone man/vrouw’ op straat maar eens waarom Molukkers ruim 70 jaar geleden in Nederland terecht kwamen… Ons collectieve geheugen is toe aan een opfrisbeurt!

Kennis over de Molukse en Indische geschiedenis leert je om je ervan bewust te worden dat geschiedenis altijd meerdere perspectieven kent. En om voelsprieten te ontwikkelen, om vragen te stellen als alleen het perspectief van de dominante cultuur getoond wordt.
Kennis en inzicht zijn de ingrediënten voor multiperspectiviteit.

Multiperspectiviteit is een belangrijke bouwsteen voor onze multiculturele, inclusieve samenleving in Nederland.

Myrna en Nanneke van het project ‘Molukse Voetstappen’ dagen je uit om na te denken over de ingewikkelde relatie tussen Molukkers en Nederland. Voel je welkom om te kijken, luisteren en in gesprek te gaan over dit onderwerp. Wij zijn van mening dat er structurele aandacht voor dit thema moet komen binnen de samenleving, bijvoorbeeld in het onderwijs.

Wat vind jij?