Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Filmreferendum LUX

Zaterdag 1 Oktober
14.00 – 16.00
LUX 1

Onderwerp

Diversen

Vorm

Een (keuze)film

Partnerorganisatie

LUX

Thema

VAN GOD LOS

Anarchisme. Klassenstrijd. Dictatuur. Fascisme. Democratie. LUX presenteert tijdens het festival Grondfest een filmprogramma met absolute klassiekers en must-sees waarin al deze thema’s worden bevraagd. En het mooiste komt nog: jij mag kiezen welke films je te zien krijgt!

Tijdens Grondfest vertoont LUX films die te maken hebben met democratie of juist met het tegenovergestelde daarvan. Uit de hand gelopen politieke bewegingen, dystopische toekomstbeelden en politieke satire, het komt allemaal voorbij in drie films. En omdat we niet kunnen kiezen (en omdat we jullie op een festival over democratie natuurlijk niet buiten willen sluiten), vragen we jullie om hulp bij twee duivelse dilemma’s. Welke film zie jij liever draaien in LUX? De stembussen openen op 1 september en sluiten op 15 september . Houd de website en socials van LUX in de gaten!

Fight Club vs. Die Welle

Twee films over uit de hand gelopen politieke bewegingen. En ook nog eens twee klassiekers die je gezien moet hebben!

Over ‘Fight Club’, het meesterwerk van regisseur David Fincher met Brad Pitt, Edward Norton en Helena Bonham Carter in de hoofdrollen, mogen we het eigenlijk niet hebben (“Rule number one: you do not talk about Fight Club”). Maar toch stiekem heel kort: De ontgoochelde kantoorslaaf Jack vindt een uitlaatklep voor al zijn frustraties als hij en zijn mysterieuze nieuwe vriend Tyler een gewelddadig ondergronds genootschap starten. Ook de Duitse filmklassieker ‘Die Welle’ is een must-see. Hier volgen we het project van Gymnasiumleraar Rainer Wenger wanneer hij tijdens een studieweek een dictatuur voelbaar probeert te maken met zijn klas. Na enkele dagen verandert het echter in een serieuze beweging met als naam Die Welle.

De stembussen zijn inmiddels gesloten. De film die wordt getoond is Die Welle.