Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Filmreferendum LUX

Zaterdag 1 Oktober
17.00 – 19.00
LUX 1

Onderwerp

Diversen

Vorm

Een (keuze)film

Partnerorganisatie

LUX

Thema

VAN GOD LOS

Anarchisme. Klassenstrijd. Dictatuur. Fascisme. Democratie. LUX presenteert tijdens het festival Grondfest een filmprogramma met absolute klassiekers en must-sees waarin al deze thema’s worden bevraagd. En het mooiste komt nog: jij mag kiezen welke films je te zien krijgt!

Tijdens Grondfest vertoont LUX films die te maken hebben met democratie of juist met het tegenovergestelde daarvan. Uit de hand gelopen politieke bewegingen, dystopische toekomstbeelden en politieke satire, het komt allemaal voorbij in drie films. En omdat we niet kunnen kiezen (en omdat we jullie op een festival over democratie natuurlijk niet buiten willen sluiten), vragen we jullie om hulp bij twee duivelse dilemma’s. Welke film zie jij liever draaien in LUX? De stembussen openen op 1 september en sluiten op 15 september . Houd de website en socials van LUX in de gaten!

V for Vendetta vs. Snowpiercer

De andere keus die we jullie voorleggen gaat over twee films waarin we een kijkje nemen in een dystopische toekomst, die misschien wel dichterbij voelt dan ooit. Durf jij te kijken?

In het futuristische verhaal ‘V for Vendetta’ volgen we het verhaal over hoe Groot-Brittannië een fascistische staat is geworden. Een vrijheidsstrijder genaamd ‘V’ gaat de strijd aan tegen het regime. Snowpiercer vertelt het verhaal over een post-apocalyptisch tijdperk. Na een mislukt experiment om de opwarming van de aarde te stoppen zorgt een ijstijd ervoor dat alle mensen op aarde sterven, behalve de bewoners van de trein ‘Snowpiercer’. Om orde op de trein te handhaven regeert de elite met een ijzeren hand over de lagere klasse, wat uiteindelijk zorgt voor een revolutie aan boord.

De stembussen zijn inmiddels gesloten. De film die wordt getoond is V for Vendetta.