Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Democratiegames: Demos en Boiling Frog Game

Vrijdag 30 September
19:00 en 20:00
Lindenberg Cultuurhuis, Karolingenzaal

Onderwerp

Democratie, discussiëren, politiek, stemmen, autocratie, vrijheid

Vorm

Spelsessies

Partnerorganisatie

Radboud Democratisch Laboratorium & Autres Directions

Spreker/artiest

Wim de Jong, Anita van Rootselaar & Catrien Spijkerman

Thema

Hoe dan?

Hoe democratie werkt leer je pas echt door het te ervaren. Radboud DemLab ontwikkelde daarom het democratiespel Demos. Moeten de grenzen open? Krijgt de politie meer bevoegdheden? Bij het spelen van Demos ervaar je direct hoe bij dit soort vraagstukken het algemene en persoonlijke belang kunnen botsen. Maar je ondervindt ook hoe verschillende vormen van democratie een andere uitkomst kunnen opleveren, en welk effect bepaalde keuzes hebben binnen een democratie.

Je vrijheid in de democratie lijkt zo vanzelfsprekend, dat je het misschien niet eens merkt als hij wordt bedreigd. Wanneer je een kikker in kokend water gooit, springt hij eruit. Lekker comfortabel, tot hij levend is gekookt. Maar als je het water in de pan langzaam opwarmt, blijft hij zitten waar hij zit. Ben jij zo’n kikker? In de Boiling Frog Game van Autres Directions testen we hoe jij denkt over je eigen vrijheid en die van anderen.

DemLab en Autres Directions werken momenteel aan een digitale versie van Demos. Op de hoogte blijven? Dat kan via onze website of socialmedia-kanalen.