Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Democratie is van ons allemaal!

Zaterdag 1 Oktober
13:00
Lindenberg, Steigerzaal

Onderwerp

Digitale democratie

Vorm

Sessie, workshop, presentatie

Spreker/artiest

Leonie van den Tol

Thema

Hoe dan?

Van god los

In deze sessie maak je kennis met en kom je meer te weten over digitale toegankelijkheid, een belangrijke voorwaarde om deel te kunnen nemen aan onze moderne democratie. Vanzelfsprekend ben je daarbij van harte uitgenodigd tot jouw inbreng van eigen ervaringen!

De sessie wordt verzorgd door Leonie van den Tol. Leonie kent het democratisch proces op (in)ternationaal en lokaal niveau. Zij is werkzaam bij de Rijksoverheid en werkte onder andere voor de Tweede Kamer der Staten Generaal. Sinds 2008 is zij actief op het terrein van digitalisering en weet uit ervaring dat digitale toegankelijkheid zeer belangrijk maar niet vanzelfsprekend is.

Die ervaring werd zeer persoonlijk toen Leonie vorig jaar in een paar uur tijd een deel van haar zicht verloor. Leonie wist de mentale keuze te maken. Met digitale hulpmiddelen pakte zij haar leven weer op, extra gemotiveerd om van elke dag iets goeds te maken en haar ervaring in te zetten om anderen verder te helpen. In de periode daarna sprak Leonie sprak over digitale toegankelijkheid op seminars en voor leden van het Europees Parlement.

Daarnaast werd Leonie geselecteerd voor een Europees toptalentprogramma en verscheen een artikel over haar in de pers, wat vele reacties en herkenning teweeg bracht. Leonie werd afgelopen maart gekozen als gemeenteraadslid, haar speerpunten zijn Internationale samenwerking, digitalisering en inclusie. Daarnaast is Leonie portefeuillehouder digitalisering voor de NVVN en actief voor de Datavakbond.