Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

OVER ONS

GrondFest is een initiatief van de stichting voor democratie, recht en het vrije woord, afgekort DRVW. Deze stichting zonder winstoogmerk ondersteunt en initieert (ideële) initiatieven ter versterking van de democratische rechtsstaat en samenleving. 

Democratie is werk-in-uitvoering. Het vraagt om onze betrokkenheid en inzet, dus laat je horen!

Voor de organisatie van GrondFest heeft de stichting een professioneel projectteam ingeschakeld dat is samengesteld uit diverse deskundigen – ieder in zijn eigen vakgebied – om er zo voor te zorgen dat de kwaliteit van het programma en het bereiken van de verschillende doelgroepen in goede handen is. Dit team bestaat zowel uit lokale als landelijke ondernemers, bureaus en zzp’ers.

PROGRAMMA

Omdat we een festival zijn waar verschillende visies, doelgroepen en standpunten samenkomen, hebben we de programmering niet bij slechts één partij neergelegd. Dit zorgt voor de nodige diversiteit in de meer dan honderd verschillende programmaonderdelen. Het programmateam bestaat onder andere uit: Serious Culture / Arminius, Haagsch College, De Schoenfabriek, Lindenberg Cultuurhuis en Ieder Talent Telt / Hendrik Jan Derksen.  Daarnaast wordt samengewerkt met tal van partijen zoals Bureau Wijland, VNG, ProDemos, Openbare Bibliotheek Gelderland Zuid, LUX, Go Short, InScience, Radboud Reflects en vele, vele anderen.

Financiën

GrondFest wordt vrijwel geheel mogelijk gemaakt door subsidie van de landelijke (65%), provinciale (15%) en gemeentelijke (15%) overheid. Een groot aantal partners heeft (daarnaast) bovendien een inhoudelijke programmabijdrage geleverd. Wat betreft de kosten gaat 35,5% naar de programmering, 22,5% naar de productie, 19% naar online, offline en fysieke marketing en communicatie, 14% naar organisatiekosten en 9% naar bestuurskosten, inclusief accountantskosten. Iedereen die meewerkt aan GrondFest wordt Fair Pay uitbetaald.

Een groot aantal partners draagt voor niets of tegen een zeer geringe vergoeding bij aan het programma. Zonder onze partners zouden we dit programma niet tot stand kunnen brengen.

PARTNERS