Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Ontmoet jouw spiegelbeeld

Hoe zou het zijn om jouw spiegelbeeld te ontmoeten? Geef jouw mening over enkele stellingen en wij koppelen je aan iemand die daarover tegengestelde meningen heeft. Op het festival Grondfest ontmoeten jullie elkaar voor een kop koffie of een wandeling. Tienduizenden mensen in heel Europa gingen jou in de afgelopen jaren voor en beleefden een bijzondere ontmoeting. Doe je ook mee?

Meestal hebben we vooral contact met mensen die op dezelfde manier in het leven staan. Mensen hebben vaak vooral contact met gelijkgestemden. Met Ontmoet jouw spiegelbeeld willen we proberen om jou uit deze ‘filterbubbel’ te halen. We leggen je acht stellingen voor en vervolgens koppelen we jou aan een gesprekspartner die op zoveel mogelijk antwoorden met jou van mening verschilt. Tijdens het festival Grondfest kun je elkaar dan ontmoeten.

Ontmoet jouw spiegelbeeld is een Nederlandse versie van het internationale project My Country Talks waarin sinds 2017 tienduizenden mensen uit diverse Europese landen met elkaar in gesprek gingen. Kijk hier naar de inspirerende TED-talk van de grondlegger Jochen Wegner. https://www.youtube.com/watch?v=C-bcjsXkG1Q

Alle gegevens worden alleen gebruikt voor Ontmoet je spiegelbeeld. De antwoorden die je geeft zullen alleen met je gesprekspartner worden gedeeld. Negen maanden na het evenement worden alle gegevens verwijderd. Meer informatie over de verwerking van persoonsgegevens vindt je in het privacystatement.

Je wordt door ons gekoppeld aan een gesprekspartner. We zoeken iemand met zoveel mogelijk tegenovergestelde antwoorden. Voor een eerste indruk van elkaar, voordat je elkaar ontmoet, vragen we je iets over jezelf te vertellen. De inschrijving eindigt op 24 september. Op 25 september krijg je van ons een gesprekspartner voorgesteld. Alleen als zowel jij als jouw partner aangeeft elkaar te willen ontmoeten gaat de ontmoeting door. Na deze fase gaat uw partner er van uit dat het gesprek doorgaat. Leg zo snel mogelijk contact met elkaar te om een locatie en tijd af te spreken voor uw ontmoeting. Alleen emailadressen worden uiteindelijk uitgewisseld. Uw mobiele telefoonnummer of woonadres wordt niet gedeeld.  Deze worden uitsluitend gebruikt om je te kunnen laten inloggen en om je te koppelen aan een andere deelnemer.

De ontmoetingen vinden plaats in principe plaats op Grondfest, op 30 september of op 1 oktober. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om je gesprek online te voeren, bijvoorbeeld vanwege coronamaatregelen of beperkte reismogelijkheden.

Het gesprek voeren op 30 september of 1 oktober is ons voorstel, maar verplicht is het niet. Als jij en jouw gesprekspartner liever een andere dag willen afspreken is dat ook mogelijk.

Deelname is gratis en iedereen van 18 jaar of ouder kan deelnemen. Je dient jezelf wel te registreren met uw echte naam, e-mailadres en telefoonnummer. Wie met valse gegevens registreert wordt uitgesloten van het evenement.

De inhoud van de gesprekken blijft volledig privé. Achteraf zullen wij je alleen vragen het gesprek te beoordelen met een cijfer tussen 1 en 10.

U kunt zich tot en met 24 september inschrijven. In de dagen erna ontvangt u een mail met jouw voorgestelde gesprekspartner.

Het is helaas mogelijk dat we geen gesprekspartner kunnen vinden. Deelname is dan deze keer helaas niet mogelijk. We hopen dat u met een eventuele volgende editie opnieuw mee wilt doen.