Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Onderhandelen met moordenaars

Hoe onderhandel je met rebellenleiders en krijgsheren die vaak vele misdaden hebben begaan? Wat zijn de voorwaarden voor een duurzame vrede, zodat overwinnaars hun haat niet botvieren op de verliezers? En hoe zorg je voor je eigen veiligheid als je midden in de jungle moet onderhandelen? Voor de meeste mensen zijn dit geen alledaagse vraagstukken. Voor Fleur van Ravensbergen echter wel. Vandaar dat we tijdens GrondFest met haar in gesprek gaan over de actuele situatie in de wereld en ook de bezoekers de kans geven om haar vragen te stellen.

Voor wie Fleur Ravensbergen nog niet kent: als onderhandelaar van the Dialogue Advisory Group heeft zij jarenlange ervaring in conflictgebieden overal ter wereld. Zo sprak Fleur met de IRA in Noord-Ierland en de ETA in Baskenland en was zij onder meer actief in Irak (IS), Libië, de Democratische Republiek Congo, Yemen en Sudan. Over haar ervaringen als onderhandelaar publiceerde zij het boek ‘Ontwapend – Mijn leven als vredesonderhandelaar bij gewapende conflicten, van IRA tot IS’. Ben je benieuwd naar dit boek? Onder de aanwezigen verloten we twintig exemplaren!

Kom op zaterdag 1 oktober om 15:00 uur naar de Molenstraat Kerk en luister naar het interview met Fleur van Ravensbergen. Bestel hieronder je gratis tickets!

Deel bericht