Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Interview met GrondFest Programmapartner: Frank Speel

Frank Speel is werkzaam bij de VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Sinds 2002 werkt hij aan het verbeteren en vernieuwen van de lokale democratie. Eerst als raadslid en wethouder in Zoetermeer en nu al ruim zes jaar bij de VNG.

“In Nederland kunnen we niet vaak genoeg stilstaan bij onze democratie. Het kan altijd beter en daarom delen wij als VNG graag goede ideeën uit het hele land. Democratie is nooit vanzelfsprekend en we moeten dagelijks op zoek gaan naar verbeteringen en blijven leren van elkaar. Ik hoop tijdens GrondFest dan ook veel mooie gesprekken te kunnen voeren en vooral naar goede ideeën te kunnen luisteren van deelnemers. Bovendien hoop ik verrast te worden door aanvullingen op het Manifest #MijnStemTelt, een ontzettend mooi project dat we afgelopen jaar met en voor jongeren hebben uitgevoerd.

Democratie in actie, daar gaat het om. Samen met mijn collega, VNG-trainee Meike-Yang, wil ik op zoek gaan naar de aanvullingen op de wijze lessen en adviezen die we het afgelopen jaar in zes gemeenten hebben opgehaald. Wij hopen tijdens GrondFest nog meer goede ideeën en adviezen te verzamelen om jongeren echt een stem te kunnen geven. Hoe doe je dat? Wat heb je daarvoor nodig? Wat zijn de do’s-and-don’ts? Ik wil blijven leren door te luisteren en daarmee een bijdrage kunnen leveren aan het terugwinnen van het vertrouwen van inwoners in de lokale democratie. Dat is mijn missie als VNG’er en zeker ook tijdens GrondFest. Dus: just tell it, just do it! Ik hoop dat we na GrondFest nog weken nodig hebben om de goede ideeën en aanvullingen te verzamelen. Dat houdt ons jong, vernieuwend én actiegericht.”

Ga op GrondFest in gesprek met Frank Speel waar hij onder andere vertelt over het project #MijnSTemTelt dat bedoeld is om jongeren écht een stem te geven. Je vindt #MijnStemTelt op vrijdag 30 september om 13:00 en 14:00 uur en op zaterdag 1 oktober om 13:00 uur in Lindenberg Cultuurhuis, Valkhofzaal.

Deel bericht