Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Interview met GrondFest productiepartner: Antwan van Horik

Antwan van Horik is een van de eigenaren van De Schoenfabriek, een ‘one-stop-shop’ binnen de festivalbranche. Met De Schoenfabriek bedienen ze het hele spectrum: van conceptontwikkeling tot productie en van zakelijk of artistiek leider tot bemiddelaar in theateracts.

“Ik vind het belangrijk dat mensen hun mening kunnen geven over wat er speelt in de samenleving. Hier in Nederland is het nu nog goed geregeld wat de democratie betreft, maar er verandert wel van alles. Daarom is het van groot belang om met zijn allen aan die democratie te blijven werken en het gesprek gaande te houden, bijvoorbeeld tijdens een festival als GrondFest.

Twee jaar geleden waren wij met De Schoenfabriek als productiepartner betrokken bij het Democratiefestival en ook dit keer zijn we weer van de partij tijdens GrondFest. Een uitdagende taak die voor ons ligt, want in twee dagen tijd gebeurt er ontzettend veel. Zo ontvangen wij de gastsprekers, zorgen we dat ze weten waar ze moeten zijn en regelen we dat ze microfoons hebben zodra ze het ‘podium’ betreden. Daarnaast fungeren wij als aanspreekpunt voor de beveiliging, regelen we de EHBO en zorgen we ook voor alles rondom de Spiegeltent, om maar wat voorbeelden te noemen. Zelf zullen wij dus helaas weinig meekrijgen van wat er allemaal besproken wordt tijdens de debatten en dergelijke, op af en toe een flard na, simpelweg omdat we te druk zijn. Maar ik hoop dat wij er op onze manier ons steentje aan bij kunnen dragen dat mensen de rust en de ruimte ervaren om met elkaar in gesprek te gaan. En dan niet alleen de mensen die altijd het hardste schreeuwen op de voorgrond, maar juist ook diegenen die normaal wat meer op de achtergrond staan. Iedereen moet zijn mening en ideeën kunnen delen met anderen, zodat we hopelijk na afloop met zijn allen terug kunnen blikken op twee hele mooie en productieve dagen.”

Deel bericht