Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Grondfest: Op deze eerste editie kunnen we verder bouwen

Twee dagen stond Nijmegen in het teken van de democratie als gastheer van het festival GrondFest. Gisteren en vandaag konden bezoekers deelnemen aan een inhoudelijk programma vol lezingen, debatten, film en workshops met als doel van elkaar te leren, zodat we blijven bouwen aan onze open democratie en samenleving. Met bijna 6.000 bezoekers bij de verschillende programmaonderdelen, een bereik van circa 80.000 online luisteraars en 11.000 kranten die in print en online uitgedeeld zijn, is dit eerste jaar een prachtige start.

Festivaldirecteur Teddy Vrijmoet: “Ik ben blij met de verscheidenheid aan bezoekers, het enthousiasme dat ik zag bij de verschillende programmaonderdelen, de inhoudelijke discussies en ontmoetingen die hebben plaatsgevonden. We hebben een platform kunnen bieden aan een diversiteit van stemmen.”

GrondFest is het Nederlandse festival over democratie in al haar facetten, met als doel mensen te activeren om samen te bouwen aan een open democratie en samenleving. Vrijmoet wil daarmee een brug bouwen tussen de politiek/maatschappelijk actieven en de mensen die (nog) niet actief zijn binnen de democratie of zich niet gehoord voelen: “We leven in een tijd waarin de democratische cultuur wereldwijd onder druk staat en niet iedereen het belang van democratie vanzelfsprekend vindt. Toch zijn we met elkaar verantwoordelijk voor het onderhouden van onze democratie en daar wil GrondFest een podium voor bieden. Dat lukt niet in één keer, daar gaan we de komende jaren samen verder aan bouwen. We hebben met een geheel nieuw team en een volledige nieuwe aanpak een festival neergezet waarin niet alleen de gevestigde orde, maar vooral ook vele andere geluiden te horen zijn. Het biedt daarmee een stevige basis voor de volgende editie. Ik ben daar iedere bezoeker, spreker, artiest en programmamaker dankbaar voor!”

GrondFest gaat door!
Op www.grondfest.com zal de organisatie de komende periode de evaluatie van het festival delen. Ook geeft de organisatie terugkoppeling over wat zij met de feedback en ideeën gaat doen. Het is een eerste stap naar het creëren van een GrondFest-platform waar het hele jaar door de dialoog plaatsvindt over onze democratie.

Deel bericht