Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Generatie armoede!

Kom op vrijdag 30 september om 15:00 uur naar de workshop Generatie Armoede! waar Suzan van Otterdijk en Gijs Haanschoten deelnemers uitdagen om echt over armoede na te denken en het onderwerp te bekijken vanuit een sociologisch en historisch perspectief. Generatie Armoede! is een interactieve en uitdagende workshop ontwikkeld voor vrijwilligers (schuldhulpmaatjes) om hen scherp te houden op de laatste ontwikkelingen en de gevolgen van armoede. Deze workshop hebben zij nu aangepast voor het bredere publiek van GrondFest.

Suzan van Otterdijk vertelt: “Ook al hebben we nu allebei onze vleugels uitgeslagen, het onderwerp armoede blijft ons trekken. Een rijk land als Nederland kent nog altijd veel financiële en sociale ongelijkheid. Armoede als veelkoppig monster kent door de jaren heen een veelheid aan perspectieven. Wij vinden het belangrijk om meer inzicht te geven in hoe het denken over materiële ongelijkheid in Nederland zich de laatste decennia heeft ontwikkeld en welk discours momenteel overheerst.”

“GrondFest geeft ons de kans om samen met een breed publiek het onderwerp armoede te verkennen en te bespreken. In de workshop die wij verzorgen dagen wij deelnemers uit om echt over armoede na te denken en bekijken het onderwerp vanuit een sociologisch en historisch perspectief. Wij verwachten daarbij een publiek met oor en oog voor het perspectief van de minderheid, want democratie is van iedereen. Wij hopen op een mooie en open discussie en dat we mensen kunnen inspireren om op een andere manier te kijken naar diegenen die worstelen met armoede en schulden. Zelf kijken we ernaar uit om tijdens GrondFest wat meer te weten te komen over de invloed die burgers kunnen uitoefenen op de gevestigde macht. En welke rol de stem van de minderheid hierin heeft. Van elkaar leren en met elkaar in gesprek gaan is immers altijd belangrijk. Vooral als het gaat over zulke gevoelige onderwerpen als armoede, macht, geld en democratie. Iedereen heeft hier eigen ideeën over en zijn eigen overtuigingen. Hoe leuk is het dan als je elkaar op een festival als GrondFest weet te prikkelen?!”, aldus Suzan.

Suzan van Otterdijk en Gijs Haanschoten zijn twee antropologen uit Amsterdam; oud-collega’s die jarenlang in de hulpverlening hebben gewerkt, voornamelijk op het gebied van schulden en armoede. Gijs werkt inmiddels als zzp’er en Suzan bij Lost Lemon.

Deel bericht