Programma   Tickets    Nieuws    Stadskaart

Direct Impact Maken

Wat betekent het voor jou om je thuis te voelen? En wat betekent het voor anderen om zich thuis te voelen? En wat kunnen we samen doen, zodat iedereen zich thuis kan voelen in een stad? Tijdens GrondFest organiseert OpenEmbassy samen met verschillende lokale organisaties een interactieve sessie over het thema ‘je thuis voelen’. Samen zetten we deze kennis om in concrete acties en bouwen we aan een samenleving waarin iedereen kan meedoen en een ‘thuis-gevoel’ kan ontwikkelen.

OpenEmbassy is een organisatie die ervoor zorgt dat nieuwkomers zinnig, gelijkwaardig en vlot hun weg in Nederland kunnen vinden. Jolien de Vries is werkzaam bij Open Embassy en vertelt: “GrondFest gaat over het samenleven in een democratie. Binnen een democratie is het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Ik geloof dat dat kan door elkaar te blijven ontmoeten, met elkaar in gesprek te gaan en echt naar elkaar te luisteren zonder waardeoordeel. GrondFest biedt de kans om elkaar op deze manier te ontmoeten, zodat we met elkaar kunnen leren hoe ieder van ons impact kan maken in onze eigen directe omgeving. Ik geloof namelijk dat de kracht van verandering in de samenleving zelf ligt.”

“Ik hoop op GrondFest dan ook te zien dat mensen zich vrij en veilig voelen om hun levenservaring met elkaar te delen, zodat onderwerpen vanuit verschillende perspectieven worden belicht, we meer begrip ontwikkelen voor het perspectief van een ander en we met elkaar kunnen leren. Daarom is een festival als dit ook zo belangrijk: het brengt mensen bij elkaar, om met elkaar, en van elkaar, te leren over wat het betekent om samen te leven. En het creëert de ruimte voor gesprekken over hoe we willen samenleven en wat we concreet kunnen doen om dit te realiseren. Ik ben enorm benieuwd naar wat we samen met de deelnemers hierover kunnen leren”, aldus Jolien de Vries.

Kom op vrijdag 30 september om 16:00 uur naar deze interactieve en creatieve sessie. Direct Impact Maken vindt plaats in de Valkhofzaal van Lindenberg Cultuurhuis. Gratis tickets bestel je hieronder!

Deel bericht